Welkom van de paus

De aartsbisschop van Panama zegt in zijn welkomstwoord:
“Vraag Maria om je dienstbaar te maken
We hebben veel gebeden voor de opvolger van Sint Peterus. We zijn dankbaar dat u gekozen heeft voor Panama om jongeren van de hele wereld armoede te laten zien. De jongeren zijn niet alleen de jongeren van de paus, maar de jongeren van Christus.”

Na de vlaggen parade en het voorstellen van de continenten werden de patroonheilige van deze WJD voorgesteld.
Daarna begon de paus met een openingsgebed. Waar meerdere in zijn naam aanwezig zijn Christus aanwezig is.

Na het gebed eerst het evangelie van de bruiloft in Kanaa voorgelezen. In de preek zij paus Franciscus:

“Beste jongeren goede middag,
Het is hier in Panama een feest voor de kerk. En voor de wereld een groot getuigenis. Ik had in Krakau gezegd dat ik niet wist of ik in Panama bij zou zijn. Maar de opvolger van Petrus zeker.
Jullie zijn de jongeren van de kerk die de H. Geest een nieuwe Piksteren bewerkstelligen. Hier komen was niet makkelijk. Er ging veel voorbereiding aan vooraf. Het gaat erom dat je de weg loopt als Pelgrim. Je moet niet zeggen. Hoi hoe gaat het, maar diep vragen. Met iemand op tocht meegaan. De duivel probeert mensen die verenigd zijn uit een te drijven. Het is uitdaging om Maria na te volgen. Sluit je ogen. Denk aan Maria. Wil je haar navolgen om God te dienen en vreugde vol worden, gelukkig worden. De WJD is geen recept wat je kan uitvoeren. Maar je wordt uitgenodigd om je ogen te sluiten en te bidden.
Heer leer mij liefhebben, zoals u ons heeft liefgehad.
Panama is niet alleen een land wat oceanen, maar jullie zijn om de hele wereld te verbinden.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.